הכנה לצבא

הכנה להורים ולמועמדים לשירות צבאי לפני צבא

פנייה להורים

כהורים למתבגרים, שעומדים לפני שירותם הצבאי, אתם רוצים את הטוב ביותר עבורם. זה ברור לי, אבל כקב"נית במילואים, שרואה את החיילים בתקופה הפחות טובה שלהם, אני יכולה להעיד, שלעיתים מה שנתפס כטוב הוא לא תמיד מה שמתאים. התמונה היא קצת יותר מורכבת ואינה מסתכמת רק בתפקיד אליו מתקבלים בצבא. 

לא רק להם, גם לכם זאת תקופה מאתגרת, שאולי מעוררת חשש לצד התרגשות. עבור המתבגרים, קיימות תכניות שונות שמכינות אותם לצבא, במיוחד את אלו המתעתדים להיות קרביים.

ההכנה שלהם חשובה, אך גם לכם כהורים, יש לבטים ושאלות, עליהם לא תמיד יש מענה. גם אתם נדרשים לעבור תהליך הכנה כדי להתמודד עם השינוי הגדול הזה בחייכם, כמו גם על מנת שתוכלו להוות מקור תמיכה נכונה ואדפטיבית עבור ילדיכם.

יש לכם תפקיד משמעותי בתקופה זאת בחייהם. לעיתים, הבדל בגישה ובמסרים שאתם מעבירים, יכול לעשות את כל ההבדל בין שירות מספק, מלמד ומצמיח לבין שירות מתסכל, שבמקרה הטוב תוכלו יחד איתם לסמן עליו וי ובמקרה הפחות טוב, יותיר תחושת חמיצות ופספוס.

כקב"נית במילואים, הפוגשת את אלו מבין החיילים, שמתקשים להשתלב ולמלא את תפקידם נאמנה כמצופה מהם, אני מאמינה שהכנה מתאימה עבורכם ועבורם לקראת השירות הצבאי, יכולה לעשות את ההבדל בין שירות מוצלח לשירות שאינו כזה.

ההכנה מתבצעת בשני מסלולים:

סדנא להורים ללא מעורבות הילדים

המסלול מתאים עבור הורים שמרגישים צורך בהכנה עצמית שלהם לקראת הגיוס. במסלול זה, אני מקיימת סדנא בת שלושה מפגשים עבור הורים שעוסקת במתן כלים להורים ומאפשרת התבוננות עצמית, זיהוי דפוסים ואמונות מגבילות שעלולים להפריע לשירות מיטבי של ילדיכם. 

הכנה לצבא הורים וילדים

אם אתם צריכים  תכנית הכנה מותאמת עבורכם ועבור צרכי ילדיכם באופן אישי ומדויק, המסלול השני מתאים יותר . במסגרת ההכנה המשותפת מתקיימים ארבעה מפגשים, לפי הסדר הבא: 

מפגש ראשון: היכרות אתכם ההורים. מפגש שני: היכרות עם המתבגרים. מפגש שלישי: מפגש משותף הורים- מתבגרים. מפגש רביעי: למידה, כלים עבורכם ועבור ילדיכם  וסיכום.

ליווי פרטני והכנה לצבא למועמדים לשירות צבאי 

פנייה למועמדים

הי מה שלומכם?

אני פונה אליכם, החיילים והחיילות שבדרך. אולי כבר הייתם בצו ראשון ואולי עדיין לא. מה שבטוח, השירות הצבאי, בשלב הזה הוא בחזקת נעלם. גם אם יש לכם תמונה ברורה לגבי מה שהייתם רוצים לעשות בשירות שלכם, עד שלא תשובצו לתפקיד- לא תדעו לאן אתם הולכים.

הרבה פעמים ישנה נטייה אצל הורים וגם אצל מלש"בים- מועמדים לשירות בטחון, לראות בתפקיד אותו יעשו במהלך השירות את חזות הכל. כאילו זה הדבר הכי חשוב. אני אומרת לכם מניסיוני, כקב"נית פעילה במילואים, שנפגשת לשיחות טיפוליות גם עם חיילים שקיבלו בדיוק! את מה שהם רצו, משהו שאולי יפתיע אתכם: זה חשוב אבל זה לא העיקר. במסגרת השירות הצבאי תהיה לכם שליטה מינימאלית ביחס למה שהורגלתם אליו עד היותכם חיילים, בדברים רבים. שקלול הנתונים שלכם שייאסף מכל המידע שיתקבל עליכם, יקבע את התפקיד אליו תשובצו בסופו של דבר ועל כך יש לכם רק שליטה מסוימת.

אך הדבר אליו לא שמים לב בדרך כלל, רוב המתגייסים, הוא החלק הרגשי והמנטאלי, שבעיניי הוא החשוב יותר. זאת אומרת, עיקר האנרגיה מופנית אל המקצועות והתפקידים השונים אליהם אתם רוצים להתקבל, ומעט מידי אנרגיה ותשומת לב, מופנות לטיפוח ופיתוח המשאבים המנטאליים והרגשיים שיסייעו לכם, יהיה התפקיד שתתקבלו אליו אשר יהיה. זאת טעות גדולה. כי החלק הרגשי והמנטאלי זה דבר שכן בשליטתכם, לגמרי!

אם אתם תתכוננו מבחינה מנטאלית ורגשית לצבא כמו שצריך, תוכלו להתמודד עם מה שהשירות הצבאי יזמן לכם ברוב המקרים, ובצורה הרבה יותר טובה ממה שתוכלו, אם לא תתכוננו לכך מראש. 

אז אם אתם מרגישים שבתחומים האלה- המנטאליים והרגשיים, יש דברים שאולי עלולים להפריע לכם לשרת בצורה מיטבית, אני מזמינה אתכם לסדרה של מפגשים בהם נעבוד על הקשיים שלכם, על מנת שתוכלו להתמודד איתם באופן הטוב ביותר, לכשתגיעו לשרת בצבא. מוזמנים לפנות דרך הטופס כאן באתר, או פשוט להתקשר. בהצלחה!    

הרצאה: איך מתכוננים לצבא   

חזרה לדף הבית